Záblesky světla v Balbínově ulici

Mlsáte rádi? Já jen občas, ale když už se do toho pustím, stojí to za to! I proto mi udělala velkou radost pozvánka na otevření první Pražské pobočky rodinné sítě cukráren Ollies, která má už čtyři pobočky na Moravě, a dvacetiletou tradici.

Cukrářka a pekařka Tereza Gondková, která řemeslo studovala v Paříži, nám v průběhu mimořádně sladké degustace v Balbínově ulici představila tři produkty, které považuje za klíčové: makronky, zmrzlinu (Čendovi nejvíc chutnala pistáciová) a čerstvou novinku, francouzské éclairky, které už pár let důvěrně známe z řetězce pekařství Paul, ale v Praze se na jejich poctivou výrobu zatím nikdo vyloženě nezaměřil. To také v Ollies chtějí změnit.

Éclair v překladu znamená světelný záblesk, a tím se nejlépe přiblíží i samotná chuť tohoto dezertu, protože jde opravdu o něco výjimečného a překvapivého,“ popisuje zdobný zákusek z odpalovaného těsta Tereza. První éclairky se objevily na stolech králů již na přelomu 18. a 19. století. Mlsným jazýčkům aristokratů jej poprvé naservíroval královský cukrář Marie-Antonie Carême.

Cukrárna uvedla na trh kombinaci tří chutí. Éclairky s pastou z lískových oříšků a kvalitní čokoládou, krémem z mascarpone a zkaramelizovanými oříšky, dále v kombinaci se stoprocentní pistáciovou pastou a domácím malinovým pyré, anebo s čerstvými malinami a pyré z japonského citrónu Yuzu. Všechny si zde můžete nechat podobně jako makronky zabalit s sebou, a obdarovat jimi někoho blízkého.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.